Art tips voor een fotoboek cover

DSC05319FOTO

Vakantiefoto’s zijn goud waard! Ze verdienen absoluut een mooi plekje en daarom bestaan er fotoboeken hoera. Lekker ouderwets. Zelf ben ik een grote fan van fotoboeken omdat het een ‘echter’ gevoel geeft dan foto’s via het internet delen of gewoon opslaan op je computer. Een fotoboek laten maken bij de fotograaf kan best duur oplopen duss…waarom niet gewoon zelf eentje in elkaar steken? Het kost wat moeite maar achteraf is het tof om erop terug te blikken.

Ik kocht voor €6,50 een scrapbook bij Hema en dat zag er ongeveer zo uit:

tdt.png

Het telt zo’n 80 gekleurde pagina’s en meet 15 x 21 cm. Maar wat als je de bruine cover in no time kan omtoveren tot dit:

DSC05317FOTO

Het geeft een compleet andere uitstraling plus het kost niet veel . Bovendien heb je er niet ontzettend veel voor nodig. Juist dit:

DSC05318FOTO

Het decoratiepapier kocht ik op een boekenbeurs voor €4,99, net als de 2de stift links op de foto (geeft die zilveren schaduw bij de aparte letters). Anders zou het toch maar weggegooid worden dus ik een zeer tevreden meisje. Ik heb het decoratiepapier hier gebruikt als achtergrond maar je kan het nog voor massa’s andere dingen gebruiken. Weggegooid geld is het zeker niet. Net als het fotoboek zelf, komen ook de stickers van Hema voor minder dan  €2. Met een zwarte pen heb ik veel gewerkt, voornamelijk voor de tekst maar ook de windroos is hiermee gedaan. Lijm, potlood en lat kunnen ook best handig zijn.

Een fotoboek is natuurlijk iets persoonlijks. Je kan hem volledig naar jouw stijl pimpen. Alles is mogelijk!

 

Advertenties

Een gedachte over “Art tips voor een fotoboek cover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s