Wintertijd in Düsseldorf

Waar beter kerst vieren dan in Lapland, het ware winterwonderland? dacht ik. Tot 2867 km op de kaart verscheen. Je moet er wat voor over hebben. Gelukkig dacht Travelbird nog aan de mensen die kerst dichter bij huis willen vieren. Een reisaanbieding voor een weekendje Düsseldorf belandde dan ook in de inbox. Met z’n vieren, mama, papa, zus en ik vertrokken we richting het Duitse Düsseldorf!

Düsseldorf ligt niet ver over de grens, aan de oevers van de Rijn. Het zou bekend staan om zijn prachtige architectuur, leuke kroegjes, brouwerijen en in de winter: kerstmarkten. Van 19 november tot 23 december is het hartje van de stad omgetoverd tot een kerstmarkt met sfeervolle kerstkraampjes en chalets. Je vindt er van alle leuke spulletjes! Ook Glühwein en chocomelk kan je om elke hoek vinden. Let wel op: Düsseldorf zou de 7de grootste stad zijn van het land en dat is te merken. De markt loopt s’avonds letterlijk vol! En niet enkel de kerstmarkt is versierd, ook handelszaken doen mee. Dit koekenhuisje in een winkelcentrum was een foto waard!

DSC05140

Naast kerstmarkten is er nog een heleboel te sightseeën. Wij verbleven er slechts twee dagen en we hebben nog lang niet alles gezien. Hieronder wat zeker de moeite is om eens te bezoeken!

Rheinturm
Je kan er niet naast kijken, de Rheinturm of Rijntoren. Deze zendmast van zo’n 240,5 meter hoog is gelegen in de Medienhafen. Je kan naar boven met een lift waar je geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Een verdiep hoger is het restaurant Top 180. Het restaurant draait in één uur helemaal om zijn as, vandaar de naam. Prijs voor volwassene: 9 euro. Kinderen van 6 tot 17: 7 euro. Onder de 6 jaar: gratis.

DSC05148 KLEINN

DSC05152 Klein

Rijnpromenade
Wandelen langs de Rijn doe je op de Rijnpromenade. Deze promenade is autovrij. Vanaf hier krijg je de skyline van Düsseldorf mooi te zien.

DSC05172 KLEINN

Köningsallee
Dit is een populaire winkelboulevard in Düsseldorf. Je vindt er exclusieve (én dure) winkels maar ook commerciële winkels zoals H&M. De straat wordt gescheiden door water. Je kan het water makkelijk overstekken door verschillende bruggen. Het is geen autovrije winkelstraat. Op de baan rijden constant auto’s en in de winter ziet de boulevard er naar mijn mening wat sober uit.

Altstadt
Het oudste stadsgedeelte van Düsseldorf is Altstadt. Smalle authentieke straatjes en brouwerijen vormen dit district. Dit vond ik het leukste! Het oogt authentiek en neemt je helemaal mee terug in de tijd!

DSC05176 klein

DSC05167 klein

Schloss Benrath
Het babyroze kasteel van Benrath springt meteen in het oog. Het jachtslot is gebouwd in de 18de eeuw en doet nu dienst als toeristische attractie. Bovendien zijn er meerdere musea te bezoeken. Achter het kasteel ligt een enorme tuin. Het zou me niet verbazen moest iemand er verloren lopen!

DSC05180 Klein

En als laatste…
Moest je ooit het gekke idee krijgen om de oudste boom van Himmelgeist, een oud gedeelte van Düsseldorf, te bezichtigen… Hou dan in gedachten dat ook deze boom zijn jaarlijkse snoeibeurt nodig heeft. Wij keken onze ogen nogal uit… Maar als compensatie was er wel deze houttekening in aangebracht. Mijn groen hartje deed er pijn van, maar wel kunstig!

DSC05196 KLEINN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s